FORFATTER

Dorthe Studsgarth:

“Foruden romanen Himlen over København er jeg forfatter til en essaysamling: Undskyld, hvor kan jeg stille mit moderskab? Underholdningsromanen Skiftedag og kogebogen Sommerhuskogebogen.

Jeg bor i København og er vokset op i Nordsjælland, her gik jeg i skole ved siden af Karen Blixens Rungstedlund. Jeg har været udenrigskorrespondent i London, hvor jeg boede med mine små børn i tre år. Jeg sendte reportager hjem til TV2 Nyhederne – her har jeg også været nyhedsvært, stationens første kvindelige. Jeg har også været morgen-tv vært og lavet dokumentarudsendelser for DR1.

Jeg arbejder både som forfatter og journalist –  og veksler mellem at være udadvendt TV-menneske, der skal arbejde og tænke hurtigt sammen med en redaktion, og det næste øjeblik  at fordybe mig helt nørdet i at skrive en bog. Sommeren 2019 arbejdede jeg som redaktionschef på et kulturprogram til DR2.

Jeg er vild med podcastmediet, fordi det er så smidigt og indtimt – derfor jeg startet min egen lille kanal Human Dice med interviews, bl.a. med forfatteren Lise Nørgaard og guldsmed og oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedlaug Diana Holstein.

Et par af de TV-programmer, jeg har været med til at lave, har vundet priser, både en Emmy og den danske TV-prisen.dk. I 2017 modtog jeg Sprogprisen.dk for en håndbog, jeg havde skrevet for Domstolsstyrelsen.

Jeg har en uddannelse som master i retorik og formidling. Faktisk har jeg også gået på Arkitektskolen, men efter et par år jeg fandt ud af, at mit talent og min glæde ligger i at lave TV  og at skrive om de mennesker, der færdes i bygningerne, snarere end i at skabe bygningerne … for mennesker og vores adfærd overfor hinanden, er det, der interesserer mig allermest …”

 

I øvrigt vil jeg gerne anbefale min gode kollega og venindes bog DØDEN ER KUN ET ØJEBLIK, som udkommer på Gyldendal til foråret. Hun hedder Lisa Holmfjord – hold øje med hendes hjemmeside!