FORFATTER

Dorthe Studsgarth:

“Jeg bor i København og er født på Frederiksberg. Indimellem har jeg bl.a. boet i London, Odense, Rungsted, Skovshoved, Esrum, Faxe, og Gentofte.
Foruden romanen Himlen over København er jeg forfatter til den essayistiske debatbog Undskyld, hvor kan jeg stille mit moderskab? Underholdningsromanen Skiftedag og kogebogen Sommerhuskogebogen.

Jeg ved lige præcis, hvornår jeg besluttede at blive forfatter: Det var da jeg som syvårig sad og skrev min første stil, også selvom den var en ren fiasko. Det viste sig nemlig, at jeg ikke kunne læse, hvad jeg selv havde skrevet. Det kunne læreren desværre heller ikke. Men siden lærte jeg at læse og skrive. Jeg holdt fast i forfatterdrømmen, indtil det i femte klasse ikke længere var tilladt at skrive sjove fantasihistorier.

I dag arbejder jeg som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver og laver  tv-projekter, workshops og optræder som ordstyrer. Jeg kan godt lide at veksle mellem mit arbejde som udadvendt journalist og at fordybe mig i bogskrivningsprocessen.
I 2017 modtog jeg Sprogprisen.dk sammen med Domstolsstyrelsen for arbejdet med en håndbog for journalister og andre, der dækker retsstof.

Jeg gik Arkitektskolen i København, da jeg på et kursus på skolen opdagede, hvor sjovt det er at lave tv.
Efter forgæves at have søgt ind på Journalisthøjskolen to gange,  afbrød jeg mit studie, da jeg fik chancen  for at blive nyhedsvært og reporter på Kanal 2.

Da TV2 startede i 1988 blev jeg, 24 år gammel, TV2 Nyhedernes første kvindelige studievært.
Siden blev jeg TV2 Nyhedernes korrespondent i London, hvor jeg boede i flere år med to små børn og deres far.
Hjemme igen har jeg arbejdet på andre typer tv-programmer, fx på lørdagsunderholdningsprogrammer og morgen-tv–  og som instruktør i DR-Dokumentarafdelingen.

I 2004 fik jeg samlet op på min manglende formelle uddannelse og tog en mastergrad i retorik og formidling fra Aarhus Universitet.”